Kabak Dolması Pirinçli


Kabak Dolması

Kabak Dolması Pirinçli

Kabak dolması zeytinyağlı yemekler arasında yer alır.Lezzeti ve besleyiciliği ile ön plana çıkar.Dolma içine eklenen malzemeler pişirilmeden dolmaya eklenmelidir.Pişirilerek eklenir ise dolma içindeki malzemeler çok yumuşayıp lapa haline gelir.Bu yüzden dolma içine çiğden malzeme eklenmelidir.Kabak dolması pirinçli yapılabildiği gibi aynı malzemeler ve ölçüler kullanılarak kabak dolması bulgurlu da yapılabilir.Kıymalı kabak dolması içine arzu ettiğiniz diğer baharatları da ekleyebilirsiniz.


Kabak Dolması Pirinçli Malzemeleri

*6 tane taze süt kabağı
*300 gram kıyma
*2 diş sarımsak 
*2 çay bardak pirinç 
*1 tane kuru soğan 

*2  tane domates
*yarım bağ maydanoz
*yarım bağ taze nane 
*1 tatlı kaşık.domates salçası
*1 tatlı kaşık pul biberi
*1 tatlı kaşık zeytin yağı

Kabak Dolması Pirinçli  Tarifi

Kabakları tam ortadan iki eş parçaya ayırın.Oyacak aparatı ile iç kısımlarını oyarak çekirdek yatağını çıkarın.Kabakları önce yıkayalım sonra kuru duruma getirelim.Sebzeleri ince doğrayın.İç malzemelerden kıyma,pirinç ,domates,zeytinyağı,sarımsak ,soğan,maydanoz,nane,salçaları karıştırın.Karışımı kabakların içine doldurun.Kabakların ağız kısımlarını domatesler ile kapatın.Tencereye dik şekilde,dolu kısımları yukarı bakacak şekilde dizin.Tencereye 2 su bardağı su ekleyin.Suyun kabakların içine gitmemesi önemli eklerken dikkat edin.Kaynama orta ateşte olsun.Arada suyunu kontrol edelim.İlk kaynama sonrası su azalır ise duruma göre içine sıcak su ekleyebilirsiniz.Afiyet ile..


Yorumlar