- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
En Fazla Görüntülenen
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Malzemeler;
- 2 demet taze sarımsak yaklaşık yarım kilo
- 300 gram yemeklik kuzu eti (kuş başından biraz daha küçük doğranacak)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı un
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 -4 yemek kaşığı süzme yoğurt (koyu kıvamlı oluyor)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- tuz , karabiber ,
- 4 veya 5 su bardağı su
- üzerine kullanmak üzere 1-2 yemek kaşığı tereyağ 1 tutam aspir
Yapılışı;
Öncelikle kuşbaşından biraz daha küçük olacak şekilde kuzu etini doğrayalım , tencerede tereyağını kısa bir süre eritip rengi koyulaşmaya kalmadan etleri atıp , karıştırarak kavuralım suyu çıkmaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp, suyunu salmasını ve çekilmesini sağlayalım
Suyu çekilen eti 2-3 dakika kavurup unu ekleyelim, 2-3 dakika daha kavuralım
Sarımsakları önceden temizleyelim , 1 parmak boyunda olacak şekilde irice keselim , kavrulan etlere ekleyip bir süre daha kavuralım , tuzu ve karabiberi ekleyerek tatlandırıp , 4-5 su bardağı ılık suyu ekleyelim , 15 dakika kadar pişirelim ,
Geniş bir kaseye yoğurt , un ve zeytin yağını ekleyip çırpma teliyle karıştıralım, kaynayan sarımsak aşının suyundan 1-2 kepçe alıp terbiyeye ekleyelim , karıştırarak ılıtalım , yavaş yavaş sarımsakları pişirdiğimiz tencereye ilave ederek bir yandan da karıştıralım ki kesilmesin yaklaşık 7-8 dakika pişirelim ,
Not ; yoğurt çok geldi diye düşünmeyin bu yemeğin özelliği bol yoğurtlu olması bunun dışında dilerseniz yemeğe tatlandırmak amacıyla biraz nane ekleyebilirsiniz , yemeğinize yoğurtlu terbiyeyi ekledikten sonra asla tencerenin kapağını kapatmayın , ayrıca ocaktan aldıktan sonrada bir süre tencerenin kapağını kapatmayın, çünkü yoğurt bu gibi durumlarda kesilebiliyor.
Servis esnasında üzerine dökebilmek için hemde tat versin diye aspir kullanılıyor , ben aspiri genelde makarna suyuna koyuyorum çok güzel tat veriyor, özellikle krema soslu makarnalara nefis bir aroma veriyor mutlaka deneyin.
Tereyağını sos tavasına koyup eritin, aspiri atıp kısa bir süre karıştırıp , servis tabağına koyduğunuz yemeğin üzerine dökerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.
antep yemekleri
kuzu etli yemek tarifi
mevsim yemekleri
sarımsak yemeği
Sebze yemekleri
yöresel yemek tarifleri
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder