Ağızda Dağılan Kayısı Marmelatlı Kurabiye Yapımı


Marmelatlı Kurabiye










Ağızda Dağılan Kayısı Marmelatlı Kurabiye Yapımı

Marmelatlı ve ağızda dağılan kurabiyeler nefis lezzetler arasında yer alır.Kurabiye hamuru pişirilip soğutulduktan sonra üzerine servise yakın üzerine marmelat eklenir.Marmelat erken eklenecekse tutunması için buzdolabında bekletebilir.



Ağızda Dağılan Kayısı Marmelatlı Kurabiye Yapımı İçin Malzemeler

*2 cay bardak oda ortamında erimiş margarin
*2 cay bardak pudra şekeri
*5 cay bardak veya 6 cay bardak aralığında pudra şekeri

*1/2 paket vanilya
*Yarım tatlı kaşık kabartma tozu
*Üzeri için kayısı marmelatı


Ağızda Dağılan Kayısı Marmelatlı Kurabiye Yapımı Tarifi


1.Tercihen cam kap içinde pudra şekerini ve yağı karıştırın.
2.Karışımı krem kıvamına getirin.
3.Unu eleyin .
4.Elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek sert bi hamur elde edin.
5.Hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar alın.
6.Hamura el yardımı ile şekil verin.Hamurlarin orta kısımlarını boş çukur yapacak şekilde şekil oluşturun.
7.Ortası çukur hamurları orta ateş ayarlı fırında pişirin.
8.Pişen kurabiyeler üzerin e sıcak durumdayken pudra şekeri serpin.
9.Soğuyan kurabiyelerin orta çukurlarıni arzu ettiğiniz marmelatı servis etmeye yakın doldurun.
10.Marmelat akışkan olduğundan servise yakın eklenmelidir.


Yorumlar