Baklagiller Pişirilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Baklagiller

  Baklagiller Pişirilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

   Baklagiller sebzelere göre daha kolay pişmektedir.Baklagillerin çabuk pişmesini sağlamak için en az 10 saat öncesinden ıslatılması gerekir.Islanan baklagiller haşlama sırasında yumuşak olana kadar haşlanmalıdır.Haşlandıktan sonra ilk suyu dökülmelidir.Tüm  yemeklerde olduğu baklagil yemeklerinde de sıcak su eklenmelidir.Neden soğuk su eklenmez sorusuna gelince;yemeğe eklenen soğuk su yemeğin sertleşmesine neden olmaktadır.Baklagil yemeklerine önceden tuz atılmamalıdır.Tuz ocaktan almaya yakın eklenmelidir.Yemeğin çabuk pişmesi için eklenen karbonat veya soda sağlık açısından iyi değildir.Özellikle lokantalarda ve restaurantlarda yenilen baklagil yemeklerinden sonra karın ağrısı şikayetlerinin sebebi de budur.


Baklagil yemekleri enerjiden ve zamandan tasarruf etmek için düdüklü tencerede pişirilmelidir.Düdüklü tencere kazalarına karışı da gereken önlemler önceden alınmalıdır.Kuru sebze pişiriliyor ise mutlaka sulu durumdayken ocaktan alınmalıdır.Eğer bekleme yapılır ise yemek suyunu çekeceğinden sadece taneleri kalır.Yemeğin ilk ıslama suyu şahsi fikirlerime göre dökülmelidir.Yemeğin ilk gazının alınışının birinci basamağı olarak görüyorum.Bu şekilde hafif acılığı da gidiyor.Bu noktada son söz yine sizin.

Başlıca Baklagiller:Fasulye,nohut,barbunya,mercimek.börülce,bakla...
Baklagillerden yapılabilecek yemekler:Kuru fasulye,etli kuru fasulye,etli nohut,nohut yemeği,etli barbunya,barbunya yemeği,etli mercimek,mercimek yemeği,barbunya yemeği,etli barbunya yemeği,bakla ezmesi,fasulye piyazı,mercimek salatası,nohutlu paça,nohutlu işkembe,zeytinyağlı kuru fasulye..


Yorumlar