Falım Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi

Damla Sakızlı Muhallebi

Falım Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi

Damla sakızlı muhallebiler, lezzeti hafif tatlılar arasında yer alır.Muhallebbi yapımı için kullanılacak malzemeler iyice karıştırılmalıdır.Ganaj,muhallebi ve üzeri için hazırlanan karışımların tümünün soğuk olarak birleştirilmesi  gerekir.



Falım Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi Malzemeleri
*Burçak bisküvisi-1 paket kullandım.
*4 tatlı kaşık tereyağı-erimiş olmalı
Muhallebi Malzemeleri
*5 su bardak süt
*8 yemek kaşık toz şeker
*4 tatlı kaşık un
*4 tatlı kaşık nişasta
*Falım damla sakızı-ezilecek
*1 çay bardak krema
Üzerinde Kullanılacak Malzemeler
*2 tatlı kaşık toz şeker
*2 tatlı kaşık nişasta-silme doldurdum.
*1 çay bardak su


Ganaj ve Süsleme Malzemeleri
*100 ml çiğ krema
*yarım yemek kaşık tereyağı
*100 gram beyaz çikolata

Falım Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi Yapılışı

1-Ganaj malzemelerinden krema,tereyağı ve erimiş beyaz çikolatayı pürüzsüz durma gelene kadar karıştıralım.
2-Karışımın soğuması için buzdolabına kaldıralım.
3-Muhallebi malzemelerinden süt,şeker,un,nişasta,krema ve damla sakızını geniş tencerede buluşturup karıştıralım.
4-Karışımı pişirelim.
5-Vişne sosu yapmak için vişneleri sos tavasın alın.
6-Üzerine şeker ekleyin.
7-Nişastayı su ile açın ve vişnelerin üzerine ekleyin.
8-Sosu pişirin.
9-Ara sıra karıştırıp soğumasını sağlayalım.
10-Bisküvileri parçalara ayırın.
11-Parça bisküvileri erimiş tereyağı ile harmanlayın.
12-Kaseleri hazırlayın.Tereyağlı bisküvileri kaselerin tabanına yayın.
13-Üzerine soğuk  muhallebiyi pay edelim.
14-Sonra vişne sosunu pay edin.
15-En son ganajı sıkma poşeti yardımı ile üzerilerine sıkın.
16-Afiyet Olsun.






Yorumlar